Informatie

Gastouderopvang het Tovertuintje biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en onderscheidt zich van andere vormen van dagopvang door de kleinschalige opzet.

Ik sta geregistreerd in het landelijk register kinderopvang onder het nummer 211632053. Dit betekent dat ik voldoe aan alle nieuwe eisen die zijn gesteld in de nieuwe wet voor de gastouderopvang, die vanaf januari 2010 van kracht is! Sinds mei 2016 ben ik ook in het bezit van een KVK nummer: 65945409.

Locatie

Gastouderopvang het Tovertuintje is gelegen aan Rijdergulden 1 in Dronten West.

Op de benedenverdieping van het woonhuis is een ruime speelruimte aanwezig, waar de kinderen lekker kunnen spelen met de grote variatie van speelmaterialen die aanwezig zijn. De speelruimte grenst aan een afgesloten kindvriendelijke tuin. In de tuin staat een speelhuisje met glijbaan en een zandbak, fietsjes loopauto’s en divers klein buitenspeelgoed.

deel van onze mooie grote tuin

Op de bovenverdieping bevinden de slaapkamers. Elk kindje heeft zijn eigen bedje met zijn eigen beddengoed. Alle kinderen slapen in een GGD goed gekeurd ledikantje

Openingstijden

Gastouder opvang het Tovertuintje is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag  geopend van 7.00 tot 17.30uur. Op vrijdag, zaterdag, zondag en op officiële feestdagen; Nieuwjaarsdag, Goede vrijdag, Pasen, Pinksteren, Bevrijdingsdag (om de 5 jaar) Koningsdag, Hemelvaartsdag en kerst is gastouder opvang het Tovertuintje gesloten. Daarnaast is het Tovertuintje minimaal 6 weken gesloten

Dagritme

Het dagritme verschilt per kind, ook omdat er kinderen zijn die 2 of meer slaapjes per dag hebben. Maar in groten lijnen zal de dag er als volgt uit zien:

brengen kan van 7.00 tot 9.00

9.30 fruit eten en wat drinken

na het fruit is er een verschoningsmoment

10:00/12.00 flink stuk wandelen met Pixel ook met regen zijn wij in het bos te vinden

12.00 gezamenlijk broodje eten

12.30/15.30 slaaptijd

met de niet slapers doe ik een spelletje, rusten we bij de tv of gaan bij mooi weer buiten spelen.

*NB in de warme zomermaanden zijn wij tussen 12:00 en 15:00 binnen om onszelf te beschermen tegen de sterke zonnestralen want in onze tuin gelegen op het zuiden word het wel heel erg warm.*

15.30 gezamenlijk aan tafel voor een koekje/cracker/ rijstwafel/ soepstengel/ rozijnen en wat drinken.

15.30 vrij spelen, knutselen of lekker in de tuin spelen

17.00 ga ik met Romy en Sem aan tafel. Wij hebben elke dag onze eigen sport of om 18.00 of om 18.30 waarbij het noodzakelijk is om op tijd te gaan eten zodat de voeding ons niet in de weg zit en wij maximaal ons energie kunnen halen uit ons diner. Je kindje mee laten eten mag als je het zelf mee neemt.

Knutselactiviteiten

Ik ben geen grote knutselaar maar vind het wel leuk om dit zo nu en dan eens te doen. Rond de kinderfeesten (pasen, Sinterklaas en Kerst) doe ik dit meer en natuurlijk ook met valentijnsdag, moederdag en vaderdag.  Ik vind het belangrijker dat een kind zich goed kan ontwikkelen door middel van hun spel en laat het kind dan ook graag in zijn spel. Zodra er onrust komt grijp ik in en gaan we wat anders doen zoals knutselen, boekje lezen of lekker gek doen met/op muziek.

knutsel activiteit; sneeuwpop aankleden

Feestjes/verjaardagen

Feestjes worden ook zeker niet overgeslagen, is er een familielid jarig dan knutsel ik samen met uw kind wat leuks. Is uw kind zelf jarig dan zal ik een mooie muts maken en vieren we een klein feestje. Natuurlijk mag uw kind dan ook trakteren en wie jarig is krijgt ook een leuk cadeautje wat past bij zijn/haar leeftijd.

bij verjaardagen gaat er een mooie taart onder het zeil

Vervoer

Om lekker te kunnen fietsen maak ik gebruik van een bakfiets. In de bakfiets zitten naar leeftijd goed gekeurde stoeltjes. De bakfiets heeft ook een huif met zijkanten die open en dicht kunnen.  Om te kunnen wandelen met alle kinderen maak ik gebruik van een zeslingwagen. De zeslingwagen is in september 2021 nieuw aangeschaft om zo veilig mogelijk te kunnen wandelen. In de zeslingwagen kunnen 6 kindjes zitten. Naast de zeslingwagen heb ik ook nog een duowagen (2 kinderen) en een normale buggy. De auto gebruik ik alleen als noodzaak of als ik een uitje gepland heb die verder is dan Dronten, dit gaat overigens altijd in overleg met de ouders en als de groep dit toelaat.

Erkend leerbedrijf

Sinds 19 September 2016 ben ik ook een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat er bij mij ook stagiaires kunnen komen om stage te lopen voor hun opleiding niveau 1 of 2.

sbb-beeldmerk-fc-web

Lid van KNGO en NYSA

Sinds 2020 ben ik ook lid van KNGO en NYSA. Dit zijn 2 gastouderbrancheverenigingen die instaan voor gastouders en gastouders helpen waar we hulp nodig hebben en ons voorzien van de juiste informatie. Zoals in 2020 rond het Covid-19 virus brachten zij mij veel informatie waar ik heel veel aan had en ik mijn opvang goed kon verzorgen.